-->

Lompong Sagu Kuliner Unik Yang Mulai Mahilang Namonyo

Lompong sagu iko ciek lai dunsanak makanan tradisional yang alah mulai mahilang dari peredaran bumi minang, lompong sagu ko tabuek dari campuran sagu, santan, pisang batu jo gulo saka, dek karano sagu ndak baitu populer diranah minang, mako e agak sulik kini kito tamui kuline unik ciek ko, lompong sagu ko ghaso e ijan tanyo dunsanak, lamak bana ko a, manih, untuak dunsanak pancito makanan nan manih manih buliah dicubo makanan ciek ko, chago mamasak e juo langka sanak, babingkuih sado alahe adonan tadi jo daun pisang, kamudian babaka diateh sabuik karambie jadi baun nyo tadi yo khas bana ,

Lompoang sagu ko sanak konon kecek e indak dipadang sajo adoh nyo do, ternyato diaceh juo tau jo kuliner ciek ko, kalau manuruik ambo seh wajar adoh makanan lompong sagu ko disiten sanak, karano ughang awak minang terkenal dengan ciri khas perantau nya, buliah jadi juo banyak ughang awak diaceh tu, menikah samo ughang sinan beranak pinak, dan terjadi 2 tradisi dan 2 kebudayaan, pandangan ambo baitu tentang baa kok bisa adoh pulo makanan lompong sagu disinan.

Ok sanak ambo, dhagi pado panjang panjang chagito ambo share lo lah, resep dan tips chago mambuek lompoang sagu ko, bagi dunsanak ambo nan nio mancubo silahkan dipelajari step by step nyo.,

Proses : 35 menit
Lamo mambuek : 45 menit
Porsi : untuak 8 ughang

lompong sagu

Bahan bahan 

  • 400 gr  tapuang sagu 
  • 8 bh pisang batu
  • 1 bh karamba paruik
  • 200 gr gulo merah
  • 1 sdm garam
  • 1 ikek daun pisang
  • tapuruang /sabuik karambia

Caro mambuek lompoang sagu

  1. Langkah partamo , kubak kulik pisang batu, bhagasian lalu di  aluihan giliang atau ditumbuak
  2. Kamudian, siapkan tampek, campuan sadonyo, tapuang sagu, pisang batu nan lah baaluihan, garam jo paruikan karambia
  3. Setelah itu adonan tadi di isi tangah tangah e jo gulo merah, 
  4. Lalu sadioan daun pisang, latakan adonan tadi didalam daun pisang buek model lapek, ujuang ka ujuang ditusuak jo lidi
  5. Terakhir siapkan tampek pembakaran,  dibaka tampuruang jo sabuik karambia tadi, latakan adonan yang alah babungkuih jo daun pisang tadi diateh pembakaran, lalu dibaka sampai masak.
  6. Lompoang sagu siap dihidangkan.


Mode itu chago membuek lompoang sagu ko sanak, jiko adoh tambahan resep atau tips lain nyo silahkan dunsanak tinggakan dikolom komentar, akhir kato jiko artikel iko bermanfaat, silahkan dishare atau dibagikan ka kawan kawan atau dunsanak dunsanak kito yang membutuhkan resep lompoang sagu ko,, trims'

LihatTutupKomentar