-->

Lamang Tapai Kuliner Unik Nan Ndak Lapuak Di Makan Maso

Lamang tapai atau lamang jo tapai, duo makanan unik yang indak amuah dishuguah bachagai, dima adoh lamang disten adoh tapai, lamang tabuek dhagi bhageh puluik nan dimasuakan kadalam buluh ba giah santan lalu babaka kadang amuah sampai 3-4 jam gai masaknyo, baitu chago mamasak lamang, sadangkan tapai tabuek dhagi fregmentasi antaro katan jo tapai diangiah ragi, tu ba agiah lo bumbu bumbu dapua sangenut baghupo aroma cangkeh jo lado , buliah nak tambah bakucak iman katiko anduang anduang penjual lamang tapai lewat di muko ghumah hehehe

 Adoh tradisi khusus ughang awak, satiok kamanyambuik bulan puaso atau bulan suci ramdahan, pasti tiok kampuang mamasak lamang atau malamang istilah beken e, kebiasaan iko emang alah adoh sumanjak dahulunya, warisan turun tamurun dhagi niniak niniak awak bakutiko dulu, alun lahia mimin lai, kebiasan malamang ko alah adoh ma

Mimin cubo lo lah share disiko chago mambuek lamang tapai ko, ma tauan adoh dunsanak kito disiko nan nio mancubo mambukak usaho lamang tapai, mimin hanyo bisa bantu resep jo doa mudah mudahan laris manis galaih dunsanak awak ko.

Proses : 45 menit
Lama memasak : 120 menit
Porsi ; untuak 8 ughang


lamang tapai

Resep Ragi Tapai Ketan

nan harus kito ketahui dahulu,  caro mambuek ragi dari tapai katan ko dunsanak, sasudah itu baru kito masuak malamang, mambuek nyo ndak susah gai doh, baa chago kito bisa mensebatikan antaro ragi tapai jo katan sahinggo terciptalah bumbu ragi tapai jo katan tadi.. silahkan di ikuti step by stepnyo.

Bahan bahan  

  • 1 kg bhageh puluik merah/putiah
  • 250 ml aie masak
  • 4 bh ragi tapai
  • 4 sdm gulo 

Caro mambuek ragi tapai jo katan

  1. Bhagasiahan bhageh puluik tu talabiah dahulu, lalu dighandam samalaman, sudah itu dikukuih sampai satangah masak
  2. Katiko sadang mangukuih bhageh puluik, angekan aie sampai mandidiah, lalu shigaman ka bhageh puluik ten aduak aduak sampai masak
  3. Sasudah itu, katiko katan lah masak, masuakan kadalam wadah diratoan katan tadi sudah tu padiaan dingin 
  4. Sudah tu angiah ragi tapai diateh katan, lapisi jo katan baliak tu angiah ragi baliak, lapisi jo katan baliak sampai habieh adonan tadi
  5. Padian salamo 3-4 hari tutuik rapek bia katan jo ragi tapai nyo menyatu sempurna 

Resep Lamang 

  • 2 kg bhageh puluik
  • 8 bh santan murni
  • 8 siuang bawang putiah
  • 4 sdm garam
  • 8 batang buluah mudo
  • 1 ikat daun pisang angiah minyak disangai sangenut

Caro mambuek lamang

  1. Langkah partamo , ghandam baliak bhageh katan talabiah dahulu khigo khigo labiah khugang 2 jam an lah
  2. Setelah itu, masuakan bhageh puluik tadi kadalam buluah yang alah dibhagasiahan lapisi talabiah dhulu jo daun pisang ijan di isi panuah sisoan agak sangenut khigo khigo 8 cm lah
  3. Sudah itu aluihan bawang putiah, kamudian campua jo santan, angiah garam sangenut koreksi rasa
  4. Alah dapek raso yang pas santan tadi, lalu dimasuakan kadalam buluah yang alah bhagisi bhageh puluik tadi sampai agak panuah
  5. Kamudian siapkan pembakaran, atur lamang lamang tadi ditampek pembakaran, sakali sakali dibolak baliak sahinggo masak lamang nyo marato
  6. Lamang siap disajikan.

Nah, baitu chago mamasak e dunsanak, gampang bukan, cubolah dunsanak try dighumah kalau alah masak lamang tu isuak, ijan lupo kontek kontek mimin ndak, mimin kalau jo lamang ko ndak nio tek alah gai do,,, kah kah kah kah


LihatTutupKomentar