-->

Pangek Pisang Kuah Kuniang Nan Mambuek Titiak Salero

Pangek pisang, makanan lamak dhagi kota sol-sel, pangek pisang ko tamasuak salah satu makanan adaik, pabilo adoh tamu atau kunjuangan dunsanak dunsanak dhagi lua, makanan iko menjadi makanan wajib untuak pananti tamu tibo, salah kota yang masih mampartahankan adaik dan tradisi iko yaitu kota sol-sel, pangek pisang ko antahlah, kok ghaso e, ijan ditanyo lalu mintuo dibulakang awak ndak ka nampak gai di awak do, kah kah kah kah,,, makanan iko juo bisa menjadi menu handalan katiko bulan puaso tibo, dek karano pangek ko rasonyo manih, gurih , lamak a lai,,, pokok e ndak dapek kadibaco lai,, intinyo penganan yang terbuat dari pisang, kunyit dan santan emang sabana lamak, kok takana jo pangek ko, manitiak aie shalego mimin dek e..

Tapi untuak saat kini, alah agak jarang urang mambuek makanan legend ko, dikota kota gadang, baik dibulan puaso jarang mimin tamui makanan lamak ko, apo urang ndak tau mambuek atau caro mambuek nyo ughang ndak pandai,,,antahlah,,, Tuhan Allah je nan ka tau :D

Disiko dicubo pulo, ambo ma agiahkan resep caro mamasak pangek pisang ko, ma tauan adoh dunsanak dunsank kito disiko yang nio baraja caro mambuek pangek legend ko, untuk itu mari lah kito simak baiak baiak step by stepnyo...

Proses : 35 menit
Lamo mamasak : 50 menit
Porsi ; untuak 8 ughang

 Pangek Pisang Kuah Kuniang Nan Mambuek Titiak Salero

Bahan bahan 

  • 8 bh pisang batu
  • 400 gr katan
  • 8 alai daun pandan
  • 100 gr gulo pasia
  • 1 sdm garam 
  • 250 ml aie angek
  • 800 ml santan karambie

Caro mambuek nyo 

  • Langkah partamo, ambiak katan tadi dicampua jo daun pandan, dikukuih keecek ughang kini, masuakan aie mandidiah agiah garam sangenek
  • Lalu dikukuih baliak katan tadi sampai manjadi ampuak 
  • Sudah tu sadioan pisang masuak an dalam panci tampek mamasak aie, sabalun tu dialeh dulu dibawah e jo daun pandan, tambahkan lah lai santan karambie nan alah ba agiah kunyik, gulo jo garam
  • Masak lah slowly pangek pisang tadi jo api nan indak baitu gadang, sampai nyo matang
  • Terakhir, ambiak phigiang min, masuak katan nan lah masak tadi susun ghancak ghancak pisang yang alah dimasak jo santan tadi, tuangkan lambek santan ka ateh pisang, jadilah namoe pangek pisang,,, kah kah kah kah

Baitu caro mamasak e dunsanak, Resep jo step by stepnyo ijan malaih malaih, awak nak gadih ghancak tapi ndak pandai mamasak, apo kecat dunia,, hihihi.. Permintaan mimin tolong dibagi atau dishare resep jo chago mambuek pangek pisang legend ko dih,, buliah nak bakambang lo ilmu resep mamasak mimin ko hehehe..

LihatTutupKomentar